direct vs transfer printing
 

برای چاپ دیجیتال پارچه پلی استر کدام روش بهتر است؟ چاپ سابلیمیشن یا مستقیم؟

در حال حاضر متداولترین روش برای چاپ روی پارچه های پلی استر، چاپ سابلیمیشن (Dye sublimation) است.

دو روش برای انجام چاپ سابلیمیشن روی پارچه در مقیاس صنعتی وجود دارد: 

  1. چاپ غیرمستقیم (Sublimation printing)
  2. چاپ مستقیم روی پارچه (Direct textile printing)

در چاپ پارچه های مصنوعی به ویژه پلی استرها که از پلی اتیلن ترفتالات تشکیل شده اند مانند: حریر، ساتن، کرپ، فلامنت، اسپاندکس، لایکرا و . . . از هر دو روش می توان استفاده کرد. در حال حاضر؛ حجم عمده پارچه هایی که حاوی بیش از 65درصد پلی استر هستند به روش غیرمستقیم یا سابلیمیشن چاپ می شوند. در این روش، طرح موردنظر روی کاغذ کوتد خاصی چاپ شده و سپس با اعمال فشار و حرارت؛ توسط پرس حرارتی تخت یا رول (کلندر) روی پارچه منتقل می شود.

دلایل مختلفی برای استقبال از روش سابلیمیشن وجود دارد. از جمله اینکه:
- چاپ سابلیمیشن روش ساده تری است
- نیاز به ماشین آلات و در نتیجه سرمایه گذاری کمتری دارد
- فضای کمتری مورد نیاز است
- اگر از کاغذ مرغوبی استفاده شود کیفیت چاپ همواره در سطح بالایی قرار دارد.

روش دیگر که اخیرا مورد توجه بسیاری از کارخانجات نساجی قرار گرفته است چاپ دیجیتال روی پارچه های پلی استر به روش مستقیم است.
دستگاه های مورد استفاده در
چاپ مستقیم بایستی طبق اصول، طراحی و تولید شده و تکنولوژی کنترل دقیق پارچه های مختلف تخت و کشباف را داشته باشند. در این روش، بدون نیاز به استفاده از کاغذ سابلیمیشن، طرح و تصویر مورد نظر به طور مستقیم و با استفاده از جوهر دیسپرس یا سابلیمیشن روی پارچه چاپ می شود. بعد از این مرحله، لازمست پارچه ی چاپ شده، کاملا فیکس و تثبیت گردد. به این منظور معمولا از حرارت هیتر یا کلندر استفاده می شود.
در روش چاپ مستقیم و برای دستیابی به کیفیت چاپ بالاتر و شفافیت بیشتر، می توان پارچه را قبل از چاپ با مواد خاصی آغشته (کوتینگ) و خشک کرد.

* در مورد پارچه های دارای پرز بلند مانند: حوله، پادری، .. در صورت استفاده از چاپ مستقیم، حالت پرز الیاف یا به اصطلاح "خواب پارچه" حفظ می شود. در حالی که در صورت به کار گیری پرس تخت یا کلندر، به واسطه فشار نمد، الیاف بلند حالت طبیعی خود را از دست می دهند.

* مزایای روش چاپ مستقیم پارچه پلی استر:

- نیازی به کاغذ سابلیمیشن نیست و لذا در هزینه ها صرفه جویی می شود
- متناسب با تراکم و وزن پارچه می توان میزان نفوذ جوهر و رنگ بیشتری به پشت پارچه داشت.

- می توان به ثبات نوری و سایشی بیشتری دست یافت.
- حفظ حالت الیاف پارچه در پارچه های دارای پرز بلند

 

* عوامل موثر در انتخاب چاپ مستقیم یا سابلیمیشن:

با توجه به ویژگیهای ذکر شده برای هر دو روش و انتخاب بهترین مسیر؛ بایستی فاکتورهای موثر در این زمینه را به دقت مورد بررسی قرار داد. عواملی مانند:

- نوع و ترکیب درصد الیاف به کار رفته در پارچه
- مقدار پارچه ای که ماهانه باید چاپ شود
- نوع کالای چاپی و مورد مصرف آن
- هزینه چاپ
- وضعیت رقابت در بازار
- سرمایه گذاری ماشین آلات
و . . .

textile printing

 
البته چاپ به روش راکتیو روی پارچه های طبیعی (نخی و ویسکوز، پنبه، کتان، ابریشم طبیعی و پشم و . .)  نیاز به ماشین آلات و تجربه کاری بیشتری دارد.

برای چاپ دیجیتال روی پارچه هایی که حاوی میزان بالاتری از الیاف طبیعی هستند معمولا از جوهرهای پیگمنت، راکتیو یا اسید استفاده می شود.

 

برای دریافت خدمات چاپ مستقیم دیجیتال پارچه های طبیعی مثل: پنبه، کتان، پشم، ابریشم، پنبه لاکرا، پنبه تیپ، ویسکوز، پشم و ...  یا مشاوره برای راه اندازی خط کامل چاپ پارچه  می توانید با شماره 02166372558 تماس بگیرید